Bookmark and Share     Sitemap

Dieselbiler

Hos HH Auto har ALLE uddannelser som hører fremtidens værksteder til. Foruden uddannede mekanikere, så har vi ”auto-teknikkere” og ”diesel-teknikkere” på værkstedet. Disse to tillægsuddannelser er en kombination af elektronisk og mekanisk viden som strækker sig langt ud over de krav der stilles til et frit værksted.

Nutidens dieselbiler er i dag meget komplicerede, både elektronisk og mekanisk. Der er kommet elektronik på dieseldyser, pumper osv.

Der findes fire producenter i verden af diesel udstyr, så det er IKKE bilfabrikanten der laver dieseludstyret, men det er 4 store spillere som er: BOSCH, DELPHI, SIEMENS/CONTINENTAL og DENSO.

De nye diesel biler har ofte problemer med dyserne. De kan enten have en ”usynlig” defekt indvendig eller gå løse i topstykket, hvorved soden vil ”vælte” op langs dysen.

Så det er en god ide at lytte efter om sin motor får lyd som en ”gammel fiskekutter”, mest når den er kold, eller når man alligevel tjekker motor olie. Her vil som regel kun se en karamelagtig masse omkring dysen.

Hvis man opdager dette i tide, kan dysen som regel reddes. Man piller dysen op og renser den, hvorefter den får nye pakninger og genmonteres i topstykket.

 

hh-auto | Barkemosevej 4B, 4200 Slagelse  | Tlf.: 58547400 | hhauto@hh-auto.dk